Afblijven

Met Afblijven zijn we de strijd aan gegaan tegen de diefstallen van kentekenplaten. Een onderwerp voorvoor je weinig aandacht krijgt omdat het veelal een onderwerp is die in eerste aanleg maar 1 slachtoffer kent. Wat velen onvoldoende beseffen is dat diefstal van een kentekenplaat slechts een begin kan zijn van een lange weg vol ellende. Immers met de gestolen kentekenplaten worden vaak andere criminele activiteiten gepleegd zoals tanken zonder betalen, verkeersovertredingen en overvallen.

De auto hebben we in deze campagne letterlijk als symbool gebruikt. Hiertoe hebben we 30 auto’s als kunstobjecten laten omturnen door ervaren streetart kunstenaars. Deze auto’s zijn midden in de nacht op vreemde plekken in de wijk neergezet en pas een week later zijn we gaan communiceren.

Het communiceren deden we via de gebruikelijk media, sociale media maar ook door huis aan huis te gaan. Bij het huis aan huis gaan waarschuwden we de autobezitters en tevens konden ze meteen naar een locatie waar hun kentekenplaten gratis werden vastgezet en het kenteken in de ruiten gegraveerd.

Gedurende het project liepen de diefstallen van kentekenplaten aanzienlijk terug.