Liberty Night Run

Straatgeweld is waar het bij deze campagne om gaat. Uitgaansgeweld, straatroven of drankmisbruik. Lopen daar waar het gebeurd en op het moment dat het gebeurd. Door te lopen sta je letterlijk op en beweeg je op die plekken waar het er toe doet. In plaats van dat de nacht onveiligheid brengt nemen de lopers met hun loop bezit van het gebied.

De loop is 5 of 10 kilometer om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven deel te nemen. Door in een grote ronde door het centrum te lopen zouden er rondes van 2.5 kilometer gelopen kunnen worden zodat er ook nog tussen afstanden gelopen kunnen worden waardoor de groep lopers toeneemt.

Voorafgaand, tijdens en na de loop zijn er promotiemogelijkheden voor de verschillende partners zoals Burgernet, plaatselijke sportverenigingen, alcohol- en drugs klinieken, Politie, maar ook banken, etc. om mensen te informeren over straatgeweld en hoe de veiligheid te vergroten.

Dit concept is nog niet toegepast maar zal ook een belangrijke bijdrage gaan leveren bij bewustwording en een veiliger leven!